Home

Biografie
Fotograferen zit me al jaren in het bloed. Een kiekje maken van een bruidspaar dat elkaar het jawoord geeft. Maar natuurlijk ook een paar dat elkaar al wat langer kent, is ook bewonderenswaardig om een foto van te maken.

Het analoge tijdperk
Ik ben in de jaren 80 begonnen, in het analoge tijdperk zal ik maar zeggen, met een camera van het merk Pentax. Deze kocht ik in die tijd bij Roel Hartgers in de Tamboerpassage in Hoogeveen. Daar heb ik ook veel dia’s mee gemaakt. Toen begon ik mijn eigen zwart-wit foto’s te ontwikkelen en af te drukken, in een eigen doka (donkere kamer), die ik in die tijd van een oud-leraar van de lagere school kocht.

Daarna heb ik een cursus fotografie gedaan bij een vak fotograaf in Zuidwolde. Daar heb ik veel geleerd van de technieken. Veel later maakte ik veel familiefoto’s, vaak met reacties van “Ik er niet op hoor!” Jaren later kwamen mijn broers en zussen nog steeds vragen naar de foto’s van toen.

Het digitale tijdperk
Mijn eerste digitale camera kocht ik bij foto Anno Bakker in Hoogeveen. Een Fuji camera met een 8 Megabyte geheugenkaart! Wat al veel was voor die tijd! Hier heb ik veel foto’s mee gemaakt. Na verloop van tijd vond ik het wel tijd voor een grotere camera. Dit werd één Nikon D3100 en nog later een Nikon 3200, waarmee ik met veel trots evenementen bezocht, en nu nog doe.

En toen aan de slag Bij De Ronde van Drenthe, in Dwingeloo, waar ik mooie foto’s maakte, liep ik Alexander van Netten tegen het lijf. Hij vroeg mij ”waar maak jij al die foto’s voor?” Mijn antwoord was: “Gewoon voor de fun!”. Waarop Alexander mij vroeg: ”Wil je niet voor mij fotograferen? Ik ben namelijk net begonnen met de website Hoogeveen Online”.  Ja, dat lijkt mij wel wat!!

Zo gingen we aan de slag voor Hoogeveen Online.
Voor ik er erg in had voelde ik mij Persfotograaf haha. We hebben samen heel wat foto’s gemaakt van onder andere de Pulledagen en de Cascaderun in Hoogeveen en de Hoogeveensche Lichtjesparade. Daarnaast de plaatselijke politieke debatten, zowel in gemeente Hoogeveen als De Wolden. Het hoogtepunt vond ik zelf ‘’De muur tegen geweld’’ in De Wijk. Dit heeft veel indruk op me gemaakt.

Afscheid nemen van Hoogeveen Online, jammer…
Na vier jaar Hoogeveen online te hebben mogen doen, kwam er in december 2013 helaas een einde aan de samenwerking voor deze site met Alexander, die inmiddels mijn kameraad geworden was (en nog steeds is). Ik heb hier één grote dosis ervaring opgedaan, zowel van de fotografie als het redactionele werk (dat ik toen ook deels voor mijn rekening nam).

Nieuwe start
Heb nog een tijd bij regio-hoogeveen foto’s gemaakt. Ook wel leuke dingen gefotografeerd. Hier toch niet de uitdaging die ik zocht. Ben half november 2014 zelf een nieuwssite begonnen de Hoogevener. En dit doe ik met veel plezier. De site die de  doelstelling heeft, vrolijk, informatief, en nuchter nieuws brengen. (U mag ook meedoen door gewoon een mailtje testuren naar de redactie. redactie@dehoogevener.nl).

Mijn werk
Overdag ben ik werkzaam als postbezorger bij de Businesspost in Hoogeveen.

 

5 reacties op Home

 1. fotograafhenk schreef:

  hier een test reactie

 2. Albert Loots schreef:

  Dag Henk,
  Ben jij de jongen die ooit bij de HZBO heeft gewerkt?
  Ik verneem graag jouw reactie.
  Vriendelijke groet van Albert Loots

Geef een reactie